Grön mac´n cheese

Supergod, grön variant på mac’n cheese som blir precis perfekt krämig och mättande av både broccoli, purjolök och spenat. Toppa gärna med pumpakärnor för extra krisp vid servering.

Ingredienser
4 portioner
300 g okokt pasta (t ex rigatoni)
2 broccoli (à 250 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
65 g babyspenat
2 msk majsstärkelse
5 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron (skal och saft)
salt
svartpeppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
100 g riven parmesan
1 dl panko
Topping
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
00:04:00
00:05:00
00:20:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3515 KJ / 842 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stLite smaklöst tyckte jag, men tryffelolja gjorde susen!
Viktoria
Väldigt gott, hela familjen tyckte om det. Tog vanligt ströbröd istället för panko och det funkade också. Tycker man kan använda hela citronen istället för bara halva.
Terese
Den är jättegod! Jag tog sparris istället för broccoli båda ser ut som små träd det blev jättebra
Alexandra