Vegetarisk gulasch med bönor

Det går snabbt att tillaga den här mustiga gröna vegetariska gulaschsoppa som är ett matigt alternativ för dig som äter vego. Härliga smaker från bland annat tomat, paprika, vitlök och kummin kommer samman i denna gulasch med bönor toppa med gurt eller gräddfil.

Ingredienser
4 portioner
3 potatisar (à 100 g)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 tsk kummin
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp krossade tomater med chili (à 400 g)
1 förp kokta vita bönor (à ca 400 g)
salt
svartpeppar
Vid servering
hackad persilja
gräddfil eller gurt (välj gurt för vegansk)
citronskal
fullkornsbröd
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknat inklusive och gräddfil och fullkornsbröd.
Energi1413 KJ / 338 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stGott! Hade vanlig tomatkross hemma så hade i lite chiliflakes
Linda
Vi tar kidneybönor istället för vita bönor och stora vita bönor istället för potatis så går det bra att göra en stor sats och frysa in. Vi har även timjan istället för kummin.
Cecilia
Supergod! Kokade lite längre än angivet. Bytte ut smaksatta krossade tomater mot vanliga och hade i Paprikakrydda, Stark istället för mild paprikakrydda.
Elin