Gulasch på köttfärs med persiljekräm

25
1
Gulasch på köttfärs med persiljekräm

En underbar gulasch är lika värmande som god. Den är gjord på nötfärs och du låter den med fördel puttra ett tag tillsammans med alla goda kryddor. Servera den med en len persiljekräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Gulasch på köttfärs med persiljekräm

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
500 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris

Persiljekräm

1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Lars

2020-06-16

Gott & enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 3163 KJ / 755 kCal
Fett 39 g
Salt 4.11 g
Kolhydrater 60 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden