Gulasch på köttfärs med persiljekräm
En underbar gulasch är lika värmande som god. Den är gjord på nötfärs och du låter den med fördel puttra ett tag tillsammans med alla goda kryddor. Servera den med en len persiljekräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
500 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris
Persiljekräm
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3163 KJ / 755 kCal
Fett39 g
Salt4.11 g
Kolhydrater60 g
Protein40 g
Kommentarer
Mycket enkelt och supergott recept! Jag är själv kock och krånglar många gånger till det själv! Denna rätt serverade jag i ett kök i Frankrike med mycket bra omdömen! Tack!
Fredrik
2023-04-13Gott & enkelt
Lars
2020-06-16