Grön couscous med tomat och halloumi

En vegorätt som inte lämnar något åt slumpen. Kan låta simpelt men här är det tomatsåsen som får rätt touche av stjälksellerin och röd peppar. För djupare smak, låt den koka länge på låg värme.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 röd peppar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
Couscous
65 g babyspenat
4 port couscous eller annat gryn
1/2 kruka persilja
1 citron
Halloumi
400 g halloumi
1 tsk olja
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 716 kCal
Fett32 g
Salt6 g
Kolhydrater67 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stÄr det alltså meningen att man ska mixa couscous och spenat INNAN det kokas?
Sara
Hej Sara! Det stämmer, cous cousen mixas innan kokning, då blir den grön och fin. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Förslag på ersättning till stjälkselleri? (Pga korsallergi björkpollen)
Karin
Hej Karin! Det passar bra med fänkål eller paprika istället för sellerin. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket god ... med bulgur och massor av oliver
Catarina
Mycket gott!!
Lena
Tack ICA JAG SKA LAGA DETTA RECEOT. MVH RACHELLE
Rachelle
Låter jättegott, med en blandning av goda smaker./Gun
Gun
Mycket gott! Hade bulgur i stället och det passade bra till. Kommer göra denna rätt igen.
Birgitta
Mycket
Birgitta
Vilka fantastiska smaker!! En favorit som ofta återkommer hemma hos oss. Långkokar tomatsåsen och tillsätter lite balsamvinäger på slutet.
Maria
Att långkoka tomatröran var en hit. Jättegott
Åsa