Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tofu med chili, gurka och cashewnötter

Den här salladen är ett utmärkt vegetariskt alternativ på ditt buffébord. Den mjuka tofun gör sig exemplariskt med de knapriga cashewnötterna, den svala gurkan och den heta chilin.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt tofun i små bitar. Lägg upp på serveringsfat.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Skala och halvera gurkan på längden. Skrapa bort kärnorna med en sked. Tärna gurkan smått.
  3. Strö chili, gurktärningar, salt och peppar över tofun. Ringla över olivoljan. Blanda lite lätt.
  4. Strimla ramslöken eller skala och finhacka vitlöken. Hacka nötterna. Strö ramslök eller vitlök, nötter och citronskal över tofusalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg tofu (fast
  • 3 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 gurkor
  • 1/2 dl olivolja
  • 10 ramslök alt vitlök (10 ramslökar kan bytas mot 1 vitlöksklyfta)
  • 3 dl cashewnötter
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 974 kJ / 233 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer