Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

32
1
Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

En matig sallad med det spännande grynet farro som svängs ihop med spröd sparris, päron, fänkål, tomater och blandade salladsblad. Ringla över en snabbfixad örtvinägrett, toppa med hasselnötter och bjud med en krämig avokado- och bönröra. Somrigt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

Ingredienser

4 portioner

Sallad

2 dl farro eller matvete
1 knippe sparris (à 250 g)
1 liten fänkål (à 250 g)
1 dl skalade hasselnötter
2 tsk japansk soja
250 g små tomater (gärna olika färger)
1 päron
1 rödlök
1 påse blandade salladsblad (à 65 g)

Örtvinägrett

3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar

Avokado- och bönröra

1 förp stora vita bönor (à 400 g)
2 mogna avokador
1 msk tahini (sesampaste)
2 msk hackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
ev 2 msk vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut farro mot t ex glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Lillemor

2020-03-20

Härligt

Näringsvärde per portion

Energi 2738 KJ / 656 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden