Farrosallad med sparris, päron och sojanötter
En matig sallad med det spännande grynet farro som svängs ihop med spröd sparris, päron, fänkål, tomater och blandade salladsblad. Ringla över en snabbfixad örtvinägrett, toppa med hasselnötter och bjud med en krämig avokado- och bönröra. Somrigt värre!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
2 dl farro eller matvete
1 knippe sparris (à 250 g)
1 liten fänkål (à 250 g)
1 dl skalade hasselnötter
2 tsk japansk soja
250 g små tomater (gärna olika färger)
1 päron
1 rödlök
1 påse blandade salladsblad (à 65 g)
Örtvinägrett
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar
Avokado- och bönröra
1 förp stora vita bönor (à 400 g)
2 mogna avokador
1 msk tahini (sesampaste)
2 msk hackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
ev 2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2738 KJ / 656 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Härligt
Lillemor
2020-03-20