Farrosallad med sparris, päron och sojanötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

En matig sallad med det spännande grynet farro som svängs ihop med spröd sparris, päron, fänkål, tomater och blandade salladsblad. Ringla över en snabbfixad örtvinägrett, toppa med hasselnötter och bjud med en krämig avokado- och bönröra. Somrigt värre!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Koka farron eller matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Bryt bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 3 delar.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och lägg sparrisen i isvatten tills den är kall. 
  4. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Lägg ner i isvattnet så den blir krispig.
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt sojan och låt koka in. Låt svalna.
  6. Örtvinägrett: Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med flingsalt och peppar.
  7. Avokado- & bönröra: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  8. Mixa bönor och avokado med tahini, koriander, citronjuice, salt och peppar och eventuellt med vatten.
  9. Sallad: Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skär päronet i skivor. Skala, dela och skiva löken tunt.
  10. Lyft upp sparris och fänkål och lägg på hushållspapper.
  11. Blanda farro eller matvete, sparris, fänkål, tomater, päron, rödlök och salladsblad med vinägretten. Lägg upp på ett fat, strö över nötterna. Bjud salladen med avokado- och bönröra.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut farro mot t ex glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 2 dl farro eller matvete
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 1 liten fänkål (à 250 g)
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 2 tsk japansk soja
  • 250 g små tomater (gärna olika färger)
  • 1 päron
  • 1 rödlök
  • 1 påse blandade salladsblad (à 65 g)
Örtvinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
Avokado- och bönröra
  • 1 förp stora vita bönor (à 400 g)
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ev 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2738 kJ / 656 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept