Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

21
1 Klimatsmart
Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

En matig sallad med det spännande grynet farro som svängs ihop med spröd sparris, päron, fänkål, tomater och blandade salladsblad. Ringla över en snabbfixad örtvinägrett, toppa med hasselnötter och bjud med en krämig avokado- och bönröra. Somrigt värre!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Farrosallad med sparris, päron och sojanötter

Ingredienser

4 portioner

Sallad

2 dl
farro eller matvete
1
knippe sparris (à 250 g)
1
liten fänkål (à 250 g)
1 dl
skalade hasselnötter
2 tsk
japansk soja
250 g
små tomater (gärna olika färger)
1
päron
1
rödlök
1
påse blandade salladsblad (à 65 g)

Örtvinägrett

3 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
honung
1
pressad vitlöksklyfta
1 msk
hackad persilja
1/2 tsk
flingsalt
1 krm
peppar

Avokado- och bönröra

1
förp stora vita bönor (à 400 g)
2
mogna avokador
1 msk
tahini (sesampaste)
2 msk
hackad koriander
1 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
salt
1 krm
peppar
ev 2 msk
vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut farro mot t ex glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Lillemor

3/20/2020

Härligt

Näringsvärde per portion

Energi 2738 KJ / 656 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept