Fiskfilé med tahini

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Fiskfilé med tahini

Fiskfilé med tahini är en exotisk fiskrätt med smaker utöver det vanliga. Du piffar till tahinin med citronjuice och serverar rätten med Mishouia, en fyllig grönsaksröra.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fiskfilé med tahini

Ingredienser

4 portioner
800 - 1000 g  hajmals- eller havskattfilé (eller annan fast fisk)
2 msk  tahini (se länk nedan)
2 msk  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  salt
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Vill man göra fiskrätten lite matigare passar det bra att servera ris, bulgur eller couscous till.

Asiatiska torkade oliver är lätta att göra. Lägg svarta, urkärnade oliver på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 150°C i 30-60 minuter.

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket bra !!!!

Agnetha

2016-03-02

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aubergineröra 
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hummus
Betyg 3.9 av 5.
405 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsröra med sesam och rödbetor
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga