Fiskfilé med tahini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskfilé med tahini

Fiskfilé med tahini är en exotisk fiskrätt med smaker utöver det vanliga. Du piffar till tahinin med citronjuice och serverar rätten med Mishouia, en fyllig grönsaksröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 8-10 lika stora bitar (för 4 port) och salta dem.
  2. Blanda ihop Tahini, olja, citronjuice och salt och pensla/bre på fisken.
  3. Grilla fisken ca 3 minuter på varje sida i grillpanna. Strö ev över rostade sesamfrön.
  4. Lägg upp fisken och de hela grönsakerna på en bädd av grönsaksröran, Mishouia. Servera med torkade oliver och ringla över olivolja.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Vill man göra fiskrätten lite matigare passar det bra att servera ris, bulgur eller couscous till.

Asiatiska torkade oliver är lätta att göra. Lägg svarta, urkärnade oliver på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 150°C i 30-60 minuter.

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1000 g hajmals- eller havskattfilé (eller annan fast fisk)
  • 2 msk tahini (se länk nedan)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • ev rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden