Tahini- och chokladcookies
Ljuvliga cookies med en perfekt seg mitt och knäckiga kanter där det inte bara är kombinationen av smör, ägg, socker och mjöl som skapar magi. Kakao tillsammans med sesampastan tahini ger kakorna en oemotståndlig smak av mörk choklad och nötig sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
24 st
Chokladdeg
125 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ägg
Tahinideg
75 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl tahini
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per cookie.
Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man byta ut tahini mot en annan sesampasta som heter Halva ?
Marie
2024-11-20Hej Marie! Vi har inte testat det men det borde gå, det kanske blir lite sött bara men funkar gör det nog! Du får gärna höra av dig om du provar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-21Mmm! Jättegoda! Tycker inte det var ett problem att degarna var lite olika. Jag hade inne dem i 10 min på 225 så de blev lite övergräddade, glömde tiden - men de är så smarriga, med den lilla sältan också. Möra, spröda o sega blandat om vartannat. Kan rekommendera dem.
Samirah
2024-01-29Jättegoda kakor. Jag hade inga problem med degen.
Lisa
2023-10-12