Ljuvliga cookies med en perfekt seg mitt och knäckiga kanter där det inte bara är kombinationen av smör, ägg, socker och mjöl som skapar magi. Kakao tillsammans med sesampastan tahini ger kakorna en oemotståndlig smak av mörk choklad och nötig sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per cookie.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Båda mörka och ljusa degen blev perfekt men jag väger alltid ingridienserna istället för att mäta hur många dl.
Björn
2023-09-12Tahini degen blev hårdare än Choklad-degen. God smak på de färdiga kakorna. Detta var min tredje gång jag bakade detta Recept.
Jörgen
2023-09-04Först och främst, smaken är det inget fel på. Kakorna är jättegoda. Men den ljusa degen blev väldigt hård och den mörk lös vilket gjorde det svårt att blanda degarna. Och jag fick ihop dubbelt så många kakor och dom är ändå inte små. Mer som bollar än cookies. Men som sagt goda, så jag kommer nog att testa igen.
Maria
2023-08-29