Tahini- och chokladcookies
Ljuvliga cookies med en perfekt seg mitt och knäckiga kanter där det inte bara är kombinationen av smör, ägg, socker och mjöl som skapar magi. Kakao tillsammans med sesampastan tahini ger kakorna en oemotståndlig smak av mörk choklad och nötig sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
24 st
Chokladdeg
125 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ägg
Tahinideg
75 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl tahini
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer
Mmm! Jättegoda! Tycker inte det var ett problem att degarna var lite olika. Jag hade inne dem i 10 min på 225 så de blev lite övergräddade, glömde tiden - men de är så smarriga, med den lilla sältan också. Möra, spröda o sega blandat om vartannat. Kan rekommendera dem.
Samirah
2024-01-29Jättegoda kakor. Jag hade inga problem med degen.
Lisa
2023-10-12Som de flesta skriver är degen olika. Jag la bollarna på plåten, men kanske man borde platta till dem lite? Choklad sidan rinner ut mera och blir bränt. Ljusa sidan är fortfarande högre och rå i mitten efter 12 min. Jag kommer nog inte att göra receptet igen. Men om någon kan komma med tips kanske. Fick skära bort det brända, sedan ganska ok.
Patricia
2023-10-04Hej Patricia! Vissa tahinisorter är hårdare än andra och då blir även degen lite för hård. Ett tips är att addera lite vatten tills konsistensen känns bra. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-13