Grön bönsallad

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grön bönsallad

I denna krispiga sallad hyllar vi gröna sköna bönor. Salladen avnjuts tillsammans med en fräsch, söt vinägrett med juice och skal från apelsin. Supergott till fisk, kött eller i all sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grön bönsallad

Ingredienser

6 portioner
450 g haricots verts (bönor)
300 g sockerärtor eller salladsärtor
3 dl tinade frysta sojabönor
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 1/2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:00:30
00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grön sommarsallad
    Betyg 4.6 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Maxad bönsallad
    Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsincurd
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade bönor
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostade sojabönor
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad