Groddat quinoaknäcke
Prova ett krispigt fröknäcke med quinoagroddar i smeten! Det kan vara lite trixigt att vända knäcket när det ska gräddas på undersidan. Som väl är gör det inget om det går sönder, det ska ändå brytas i bitar. Det groddade quinoaknäcket är glutenfritt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
20 bitar
100 g vita groddar av quinoa (se tips nedan)
1 dl hela linfrön
2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk örtsalt
1 1/2 dl vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja
2 bakplåtspapper
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Quinoa blir till groddar på relativt kort tid. Häll 2 dl vit quinoa i en sil, skölj noga. Blötlägg i kallt vatten i en bunke över natten. Häll av i silen, skölj. Ställ silen över en bunke. Låt grodda i rumstemperatur i 1–1 ½ dygn. Skölj 2–3 gånger per dygn. OBS! Röd och svart quinoa är mycket svårare att grodda, så utgå från vit quinoa som vi tipsar om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi334 KJ / 80 kCal
Fett6 g
Salt0.27 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer