Groddat quinoaknäcke

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Groddat quinoaknäcke

Prova ett krispigt fröknäcke med quinoagroddar i smeten! Det kan vara lite trixigt att vända knäcket när det ska gräddas på undersidan. Som väl är gör det inget om det går sönder, det ska ändå brytas i bitar. Det groddade quinoaknäcket är glutenfritt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Groddat quinoaknäcke

Ingredienser

20 bitar
100 g  vita groddar av quinoa (se tips nedan)
1 dl  hela linfrön
2 dl  pumpakärnor
1/2 dl  sesamfrön
2 tsk  fiberhusk
1/2 tsk  örtsalt
1 1/2 dl  vatten
1 msk  honung
1 msk  rapsolja
2   bakplåtspapper
1/2 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Quinoa blir till groddar på relativt kort tid. Häll 2 dl vit quinoa i en sil, skölj noga. Blötlägg i kallt vatten i en bunke över natten. Häll av i silen, skölj. Ställ silen över en bunke. Låt grodda i rumstemperatur i 1–1 ½ dygn. Skölj 2–3 gånger per dygn. OBS! Röd och svart quinoa är mycket svårare att grodda, så utgå från vit quinoa som vi tipsar om.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi334 KJ / 80 kCal
Fett6 g
Salt0.27 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Knäcke på röda linser
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread på gröna ärtor
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fröknäcke med kummin
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med bovete
Betyg 3.2 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella- och tomatsallad med quinoa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fröbröd med bönor och kummin
Betyg 5 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga