Groddat quinoaknäcke

2
0
Groddat quinoaknäcke

Prova ett krispigt fröknäcke med quinoagroddar i smeten! Det kan vara lite trixigt att vända knäcket när det ska gräddas på undersidan. Som väl är gör det inget om det går sönder, det ska ändå brytas i bitar. Det groddade quinoaknäcket är glutenfritt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Groddat quinoaknäcke

Ingredienser

20 bitar
100 g vita groddar av quinoa (se tips nedan)
1 dl hela linfrön
2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk örtsalt
1 1/2 dl vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja
2 bakplåtspapper
1/2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Quinoa blir till groddar på relativt kort tid. Häll 2 dl vit quinoa i en sil, skölj noga. Blötlägg i kallt vatten i en bunke över natten. Häll av i silen, skölj. Ställ silen över en bunke. Låt grodda i rumstemperatur i 1–1 ½ dygn. Skölj 2–3 gånger per dygn. OBS! Röd och svart quinoa är mycket svårare att grodda, så utgå från vit quinoa som vi tipsar om.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 334 KJ / 80 kCal
Fett 6 g
Salt 27 g
Kolhydrater 3 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden