Groddat quinoaknäcke

2
0
Groddat quinoaknäcke

Prova ett krispigt fröknäcke med quinoagroddar i smeten! Det kan vara lite trixigt att vända knäcket när det ska gräddas på undersidan. Som väl är gör det inget om det går sönder, det ska ändå brytas i bitar. Det groddade quinoaknäcket är glutenfritt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Groddat quinoaknäcke

Ingredienser

20 bitar
100 g
vita groddar av quinoa (se tips nedan)
1 dl
hela linfrön
2 dl
pumpakärnor
0.5 dl
sesamfrön
2 tsk
fiberhusk
0.5 tsk
örtsalt
1.5 dl
vatten
1 msk
honung
1 msk
rapsolja
2
bakplåtspapper
0.5 tsk
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Quinoa blir till groddar på relativt kort tid. Häll 2 dl vit quinoa i en sil, skölj noga. Blötlägg i kallt vatten i en bunke över natten. Häll av i silen, skölj. Ställ silen över en bunke. Låt grodda i rumstemperatur i 1–1 ½ dygn. Skölj 2–3 gånger per dygn. OBS! Röd och svart quinoa är mycket svårare att grodda, så utgå från vit quinoa som vi tipsar om.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 334 KJ / 80 kCal
Fett 6 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 3 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept