Bärmoussetårta med bovetecrisp
En vegansk tårta med len mousse på frysta bär, avokado och banan. Bottnen görs på rostat bovete. Bärmoussetårtan passar perfekt som födelsedagstårta, för den som tröttnat på söt prinsess.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
300 g helt bovete
24 färska, urkärnade dadlar (24 st motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl kakao
2 msk vatten
1/2 tsk salt
Blåbärsmousse
250 g frysta blåbär
1 mogen, urkärnad avokado
1 grön (omogen) banan
Jordgubbsmousse
250 g frysta jordgubbar
1 mogen, urkärnad avokado
1 grön (omogen) banan
Till garnering
färska bär
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett4 g
Salt0.36 g
Kolhydrater43 g
Protein6 g
Kommentarer
Katastrof! Gör inte tårtan. Smakar dåligt, man kastar bara bort råvaror.
Erzsébet
2023-04-23Hej Erzsébet! Vad tråkigt att höra att tårtan inte föll dig i smaken. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-24Wow, detta var ett helt fantastiskt recept. Gästerna bestämde sig för att hissa mig!
Maria
2022-03-09Tycker inte bovetecrispen var en hit, möjligen att de överrostades lite (dock absolut inte brända) men det blev en alldeles för matig smak som bröt av från den övriga sötman. Tror mer på en klassisk cheesecakebotten på t.ex. digestivekex och kokosolja och kanske rispuffar i för krispighet. Ska testa med någon annan botten nästa gång. Annars fin tårta och goa smaker
André
2021-11-14