Bärmoussetårta med bovetecrisp

52
6
Bärmoussetårta med bovetecrisp

En vegansk tårta med len mousse på frysta bär, avokado och banan. Bottnen görs på rostat bovete. Bärmoussetårtan passar perfekt som födelsedagstårta, för den som tröttnat på söt prinsess.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Bärmoussetårta med bovetecrisp

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

300 g helt bovete
24 färska, urkärnade dadlar (24 st motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl kakao
2 msk vatten
1/2 tsk salt

Blåbärsmousse

250 g frysta blåbär
1 mogen, urkärnad avokado
1 grön (omogen) banan

Jordgubbsmousse

250 g frysta jordgubbar
1 mogen, urkärnad avokado
1 grön (omogen) banan

Till garnering

färska bär
mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Maria

2022-03-09

Wow, detta var ett helt fantastiskt recept. Gästerna bestämde sig för att hissa mig!

André

2021-11-14

Tycker inte bovetecrispen var en hit, möjligen att de överrostades lite (dock absolut inte brända) men det blev en alldeles för matig smak som bröt av från den övriga sötman. Tror mer på en klassisk cheesecakebotten på t.ex. digestivekex och kokosolja och kanske rispuffar i för krispighet. Ska testa med någon annan botten nästa gång. Annars fin tårta och goa smaker

Malin

2021-08-31

Favorit i repris! :P

Näringsvärde per portion

Energi 1044 KJ / 249 kCal
Fett 4 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 43 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden