Bärmoussetårta med bovetecrisp

51
3
Bärmoussetårta med bovetecrisp

En vegansk tårta med len mousse på frysta bär, avokado och banan. Bottnen görs på rostat bovete. Bärmoussetårtan passar perfekt som födelsedagstårta, för den som tröttnat på söt prinsess.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Bärmoussetårta med bovetecrisp

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

300 g
helt bovete
24
färska, urkärnade dadlar (24 st motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl
kakao
2 msk
vatten
1/2 tsk
salt

Blåbärsmousse

250 g
frysta blåbär
1
mogen, urkärnad avokado
1
grön (omogen) banan

Jordgubbsmousse

250 g
frysta jordgubbar
1
mogen, urkärnad avokado
1
grön (omogen) banan

Till garnering

färska bär
mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Elena

2021-02-06

Såg jättelyxig ut men moussen smakar inte så mycket...

Tanya

2020-08-17

Kan man använda färdigmalet bovetemjöl?

Redaktionen ICAse

2020-08-19

Hej Tanya! Det kan gå men inget vi har provbakat och vi blir osäkra på om mängderna går att byta ut rakt av. Och då får man inte heller den lite rostade smaken. Om du provar får du gärna skriva en ny kommentar och berätta hur det gick. Hälsningar Ulrika

Mikael

2018-09-07

Dyr, tog två timmar och smakar menlös isglass...

Näringsvärde per portion

Energi 1044 KJ / 249 kCal
Fett 4 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 43 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept