Julbröd i form

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
1
Julbröd i form

Ett mycket smak- och fiberrikt bröd i form som passar till jul men som är gott till frukost under hela vintern. Brödet kryddas både med kanel och kryddnejlika.

Julbröd i form

Ingredienser

2 bröd
5 dl  vatten
1/2 dl  olja
50 g  jäst
1 dl  hela linfrön
1 dl  lingonsylt
2 tsk  salt
1 tsk  kryddnejlika
1 tsk  kanel
1 msk  fiberhusk
ca 1 l  glutenfritt mjöl (fint)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, gluten eller ägg.

Gör så här

Tips

Det glutenfria mjölet går att byta ut mot vanligt vetemjöl.

I bakmaskin: Gör halva satsen av receptet dvs 1 bröd. Byt ut den färska jästen till torrjäst. 1 1/2 tsk torrjäst till en halv sats.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Det verkar spännande med både kryddnejlika och kanel i ett bröd. Jag tänker testa brödet.

Margitta

2004-12-16

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö
Betyg 3.4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksrulltårta med lingondipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga