Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Julbröd i form

Ett mycket smak- och fiberrikt bröd i form som passar till jul men som är gott till frukost under hela vintern. Brödet kryddas både med kanel och kryddnejlika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vatten och olja till fingervarmt, 37°C i en kastrull.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen löst sig.
  3. Häll över resten av degspadet, linfrö, lingonsylt, salt, kryddor, fiberhusk och det glutenfria mjölet. Arbeta till en smidig, men lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Lägg en bit smort bakplåtspapper i botten på 2 avlånga 1 1/2 litersformar (för 2 bröd). Fördela degen i formarna och jäs ytterligare 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Grädda ca 30 min, i nedre delen av ugnen.
  7. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, gluten eller ägg.

Tips

Det glutenfria mjölet går att byta ut mot vanligt vetemjöl.

I bakmaskin: Gör halva satsen av receptet dvs 1 bröd. Byt ut den färska jästen till torrjäst. 1 1/2 tsk torrjäst till en halv sats.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 50 g jäst
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk fiberhusk
  • ca 1 l glutenfritt mjöl (fint)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer