Grillost och avokadohummus i libabröd

Att äta med händerna är ju faktiskt ett toppenkoncept. Lägg i morotssallad, picklad lök, hummus, grillost och sallad i libabrödet, så har du något oerhört smarrigt att sätta tänderna i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022

Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
Morotssallad
1 röd peppar
2 msk olja
1/2 tsk spiskummin
1 krm salt
1/2 msk rödvinsvinäger
3 morötter
Hummus
3 avokador
200 g hummus
salt
peppar
1 lime
2 förp grillost (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 gurka
1 cosmopolitansallad
4 libabröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4161 KJ / 993 kCal
Fett64 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stSka prova men låter gott. Enkelt.
Eva monika
Det tog lite tid att laga men det var värt det!! Väldigt mättande och näringsrikt. Bra sätt att få i sig grönsaker på ett smakrikt sätt som samtidigt lyfter maträtten! Grönsakerna för sig själva var ifrågasättande, men tillsammans med alla komponenter lyfte det verkligen maträtten till fullo
Ester
Enkelt men oväntat gott och mättande! Morotssalladen var supergod och gav bra smak till hela rätten. Vi blandade dock inte i avokadon i hummusen utan gjorde en separat röra med lime, salt och peppar så att den som inte var lika förtjust i avokado kunde ta lite mindre av den och mer av hummusen och tvärtom.
Christina