Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quornbiffar

Quornbiffar är ett läckert recept för dig som är vegetarian eller för dig som vill prova något nytt! Biffarna med sitt smakliga innehåll blir tillsammans med asiatisk röra en fulländad måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det dra några minuter.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Hacka jordnötterna fint.
  3. Tillsätt lök, pressad vitlök, jordnötter, quornfärs, ägg, japansk soja och sweet chilisås i ströbrödsblandningen.
  4. Arbeta ihop till en smet (lättast för hand). Forma till 16 små biffar (för 4 port).
  5. Pensla med lite olja på båda sidor och grilla 4–5 minuter per sida. Servera med sweet chili och gärna asiatisk sallad.
  6. Asiatisk sallad: Strimla salladslök och isbergssallad. Blanda med hackad koriander. Ringla över en dressing gjord på färskpressad limejuice, japansk soja, sesamolja och flytande honung.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/3 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl jordnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g tinad quornfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • olivolja
Asiatisk sallad
  • salladslök
  • isbergssallad
  • hackad koriander
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan