Bellinifloat med persika och hallon
Det är inne med hybrider, alltså där man tar två eller flera välkända recept och mixar till något nytt. Här en fräsch hybrid mellan den klassiska drinken bellini samt desserterna float och peach melba. En fullträff, om du frågar oss, och ett säkert kort på nyårsafton.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
6 portioner
1 burk persikor (i juice, à ca 400 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
6 kulor hallonsorbet
ca 1 - 2 msk rostade mandelspån
citronmeliss
1 flaska mousserande vitt vin (gärna alkoholfritt)
För alla
Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i hallonsorbet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1104 KJ / 264 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater40 g
Protein1 g
Kommentarer