Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bellinifloat med persika och hallon

Det är inne med hybrider, alltså där man tar två eller flera välkända recept och mixar till något nytt. Här en fräsch hybrid mellan den klassiska drinken bellini samt desserterna float och peach melba. En fullträff, om du frågar oss, och ett säkert kort på nyårsafton.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa persikor i juice tillsammans med juicen, citronjuice och vatten till en slät puré.
  2. Häll upp i 6 coupeglas (för 6 port). Lägg i en kula sorbet i varje glas. Strö över mandelspån.
  3. Garnera med citronmeliss. Fyll på med mousserande vin. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i hallonsorbet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk persikor (i juice, à ca 400 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 6 kulor hallonsorbet
  • ca 2 msk rostade mandelspån
  • citronmeliss
  • 1 flaska mousserande vitt vin (gärna alkoholfritt)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1104 kJ / 264 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB