Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ugnsbakade persikor med hallon, vit choklad och limesmetana

Persika och hallon – en favoritkombination för många när det kommer till efterrätter. Ugnsbakade persikor innebär ännu rikare smak. Och med krispig vit choklad på, tillsammans med en klick limesmetana, är frågan om det blir godare än såhär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela persikorna och ta ur kärnorna. Lägg persikorna i en ugnsform med snittytan uppåt. Ringla på honungen över persikorna.  
  3. Sätt persikorna mitt i ugnen ca 20 minuter. När 10 minuter återstår så rivs chokladen över persikorna. 
  4. Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Riv det yttersta av skalet på limen och pressa ut saft.
  5. Vispa, med en elvisp, smetanan tillsammans med limeskal och vaniljsocker tills den får en fast konsistens. Tillsätt limesaften när smetanan är vispad. 
  6. Till servering: Servera persikorna med hallon och limesmetana. Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad och smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 persikor
  • 2 msk flytande honung
  • 50 g vit choklad
  • skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk saft)
  • 2 dl smetana
  • 1 tsk vaniljsocker
Till servering
  • 1 ask färska hallon (à 125 g)
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1565 kJ / 374 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer