Ugnsbakade persikor med hallon, vit choklad och limesmetana
Persika och hallon – en favoritkombination för många när det kommer till efterrätter. Ugnsbakade persikor innebär ännu rikare smak. Och med krispig vit choklad på, tillsammans med en klick limesmetana, är frågan om det blir godare än såhär.
Ingredienser
4 portioner
4 persikor
2 msk flytande honung
50 g vit choklad
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk saft)
2 dl smetana
1 tsk vaniljsocker
Till servering
1 ask färska hallon (à 125 g)
citronmeliss
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad och smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vill du lära dig mer om stenfrukter?
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett26 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer