Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
3 msk flytande honung
1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4 persikor
1/2 msk olja
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vispgrädde (40 %)
citronmeliss

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kanske inte något jag skulle göra igen men bra efterrätt för den som undviker gluten och socker (men som är ok med honung). Är bra att hacka nötterna, inte koka karamellen för tjock och ersätta en del av citronsaften med vatten. Skulle även överväga att pensla persikorna med honung mot slutet.

    Veronica

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett34 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Bellinifloat med persika och hallon
    Betyg 3.2 av 5.191 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillad persika
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Somrig pastasallad
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad