Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Somrig pastasallad

Denna somriga pastasallad med kassler är en snabblagad och underbart god salladsrätt som mättar. Pastasalladen serveras kall med den kokta pastan och strimlade kasslern blandade med söta persikor och krispig sallad. Toppa med lite vinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär kasslern i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj och strimla salladen.
  3. Blanda pasta, kassler, persikor och sallad i en salladsskål. Häll över vinägretten.
  4. Servera pastasalladen med bröd.

För alla

Använd glutenfri pasta om du inte tål gluten.

Tips

Egen vinägrett blandar du av 3 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 500 g kassler
  • 3 persikor
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1/2 dl vinägrett hemgjord eller från flaska
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2576 kJ / 616 kCal
Fett: 12,9 g
Läs mer om näringsvärden