Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade kycklingspett med couscous och grönsaksröra

Härligt goda grillspett på kyckling med en god röra av squash, kajennpeppar, lök och russin som du tillagar relativt enkelt. Grillade kycklingspett med couscous och grönsaksröra är perfekt under sommaren när man vill äta något lätt och fräscht.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i kuber. Trä upp dem på träspett och pensla med olja blandad med soja, salt och peppar.
  2. Grönsaksröra: Skala och skiva löken. Skölj och tärna squashen. Stek lök och squash i olja.
  3. Häll på vatten och tillsätt socker, vinäger, salt och kajennpeppar. Blanda i russinen och låt puttra utan lock ca 10 minuter.
  4. Couscous: Koka upp vatten med salt. Tillsätt couscousen och låt kastrullen stå vid sidan om ca 5 minuter.
  5. Grilla kycklingspetten runt om 6-8 minuter.
  6. Servera kycklingspetten med couscous, grönsaksröra, sallad och rostade snibbar av pitabröd.

För alla

Rätten innehåller gluten.
Gör glutenfri: Byt ut couscousen mot ris.

Tips

Finhackade pistagenötter i couscousen ger den fin färg och trevligt tuggmotstånd.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot quornbitar som träs upp på spett och tillagas på samma sätt som kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grönsaksröra
  • 2 gula lökar
  • 2 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 3 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl russin
Couscous
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 578 kCal
Fett: 10,4 g
Läs mer om näringsvärden