Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Red Hot Chorizo med jordgubbstabbouleh

Ett matigt och smakrikt recept på Red Hot Chorizo med jordgubbstabbouleh. Du gör tabbouleh av bland annat couscous, schalottenlökar, persilja, mynta, citron och jordgubbar. Servera till korven och avnjut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tabbouleh: Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Låt svälla under lock i ca 5 minuter. Blanda i olivolja och rör couscousen fluffig med en gaffel. Låt den svalna.
  2. Blanda i lök, persilja, mynta och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen i 45 minuter.
  3. Skär jordgubbarna i klyftor och blanda i vid servering.
  4. Skär små sneda jack i korvskinnet. Grilla korvarna över glöd eller stek dem ca 5-8 minuter i en stekpanna. Servera med en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 red hot chorizo
  • matlagningsyoghurt till servering
Jordgubbstabbouleh
  • 3 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl färsk hackad mynta
  • pressad saft av 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 l färska jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?