Skinka på spett

Grillad skinka på spett med potatis och smaksatt crème fraiche låter frestande eller hur? På de grillade spetten varvas den färska skinkan med bitar av squash och små körsbärstomater innan de penslas med grillolja smaksatt av vinäger och honung.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
500 g färsk skinka i tunna skivor
1 squash
250 g körsbärstomater
2 dl smaksatt crème fraiche (t ex med mexikanska kryddor, max 6% fett)
1 msk olja
1 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk honung
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som kryddas mexikanskt.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas mexikansk. Alternativt kan majonäs används och kryddas istället för crème fraiche.
Gör så här
Tips
Variera grönsakerna på spetten med tex majskolvar i bitar, klyftor av rödlök, paprikabitar eller champinjoner. Finns det inte smaksatt crème fraiche i butiken kan du själv smaksätta 2 dl mini fraiche med 1-2 msk mexikansk kryddblandning, dipmix eller tacokryddmix (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2914 KJ / 696 kCal
Fett0 g
Kommentarer