Grillade grönsaker, räkor och nudlar i teriyakidressing
Grillade grönsaker i form av zucchini, pak choi och paprika passar otroligt fint med nudlar i en söt teriyakidressing. Krispiga böngroddar, koriander och räkor gör rätten komplett. Strössla över rostade sesamfrön för extra smak och textur!
Ingredienser
4 portioner
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 zucchini (1 zucchini ca 300 g)
250 g pak choi
1 röd paprika
salt
Teriyakidressing
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
150 ml teriyakisås
2 msk olivolja
salt
peppar
4 port äggnudlar
Till servering
180 g böngroddar
1 kruka koriander
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2132 KJ / 509 kCal
Fett13 g
Salt4.45 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer