Grillade grönsaker, räkor och nudlar i teriyakidressing

2
0 Klimatsmart
Grillade grönsaker, räkor och nudlar i teriyakidressing

Grillade grönsaker i form av zucchini, pak choi och paprika passar otroligt fint med nudlar i en söt teriyakidressing. Krispiga böngroddar, koriander och räkor gör rätten komplett. Strössla över rostade sesamfrön för extra smak och textur!

Skriv ut
Grillade grönsaker, räkor och nudlar i teriyakidressing

Ingredienser

4 portioner
1
förp räkor i lake (à 580 g)
1
zucchini (1 zucchini ca 300 g)
250 g
pak choi
1
röd paprika
-
salt

Teriyakidressing

skal och saft av 1
lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
150 ml
teriyakisås
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
4
port äggnudlar

Till servering

180 g
böngroddar
1
kruka koriander
2 msk
sesamfrön

För alla

Läs noga innehållet på teriyakisåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gär äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2132 KJ / 509 kCal
Fett 13 g
Salt 4.45 g
Kolhydrater 64 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept