Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Hummus på ett kick

Hummus är en omåttlig populär röra som passar i de allra flesta sammanhang. Den här varianten med kikärtor, sesamfrön, olivolja och kajennpeppar är utmärkt att dippa nyttiga snacks som till exempel morotsstavar eller blomkål i. Och den håller en hel vecka i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått lite färg.
  2. Häll av, skölj och mixa kikärterna med stavmixer eller i matberedare.
  3. Skala och pressa ner vitlöken.
  4. Tillsätt sesamfrön, citronjuice, olja, kajennpeppar och salt. Mixa till en jämn smet. Tillsätt ev lite vatten om den känns för tjock.
  5. Lägg upp hummusen i en skål. Strö över sesamfrön. Dippa valfria grönsaker.

Ingredienser

Portioner: ca 6 dl
  • 2 burkar kikärter (à ca 380 g)
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • grönsaker
  • grönsaker att dippa (t ex morötter, gurka och blomkål)
  • 1 msk sesamfrö att strö över hummusen
Lägg till i inköpslistan