Hummus på ett kick
Hummus är en omåttlig populär röra som passar i de allra flesta sammanhang. Den här varianten med kikärtor, sesamfrön, olivolja och kajennpeppar är utmärkt att dippa nyttiga snacks som till exempel morotsstavar eller blomkål i. Och den håller en hel vecka i kylen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
ca 6 dl
2 burkar kikärtor (à ca 380 g)
1 dl sesamfrön (skalade)
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
grönsaker
grönsaker att dippa (t ex morötter, gurka och blomkål)
1 msk sesamfrö att strö över hummusen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättare och snabbre att mixa allt tillsammans istället för kikärtorna separat. Blir extra gott om man också rostar kikärtorna en aning i stekpannan. Då blir röran dessutom lite varm.
Gustaf
2024-07-06Mmm..mycket god!
Lill
2019-02-09