Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillade aprikoser med mandel och citronmascarpone

Grillränder blir knappast vackrare än på aprikosens gyllengula fruktkött. Med tre av de bästa smakkompisarna, mascarpone, honung och mandel inser du också att smakresan till medelhavet är snarare 30 minuter än 3 timmar bort.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och ta bort kärnorna på aprikoserna. Vänd dem i olja.  
  2. Grilla dem över glöden, ca 5 minuter. Vänd då och då och pensla dem med honung mot slutet.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Hacka persiljan. 
  4. Blanda mandel, citronskal, persilja och mascarpone. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. 
  5. Till servering: Servera de grillade aprikoserna med mandel- och citronmascarpone samt charkuterier och grillat bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl bröd och charkuterier.

Vill du lära dig mer om stenfrukter?

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g färska aprikoser
  • 2 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl flagad mandel
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 250 g mascarponeost
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • grillat bröd
  • charketurier
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1892 kJ / 452 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer