Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ädelostbollar med aprikos och rostad mandel

Krämig ädelost möter knaprig, rostad mandel och fruktiga aprikosbitar i en enkel och god bufférätt som passar glöggfesten. Rör ihop ingredienserna, forma till bollar och rulla i den hackade mandeln. Klart att servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka aprikoserna. Smula eller hacka mandelspånen.
  2. Smula ädelosten och blanda den med färskost och aprikoshacket.
  3. Forma till bollar och rulla i mandeln.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelosten och färskosten mot mjölkproteinfri färskost och smaksätt en del av den med kanel, nejlika och ingefära.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 aprikoser
  • 200 g kvibille ädel glögg
  • 100 g färskost naturell
  • 50 g rostad och skalad mandel

Näringsvärde
Per portion

Energi 377 kJ / 90 kCal

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer