Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

3
0
Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

I den här fiskrätten har vit fiskfilé, exempelvis torsk eller hoki, fått en ren och härlig smak av olivolja. Till detta serverar du en len potatispuré med smak av persilja och ett smakrikt sojasmör med ingefära.

Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé, sej eller hoki
havssalt
1 msk olivolja
salt och peppar från kvarn
olivolja till stekning

Potatispuré

12 små franska potatisar (Cherry eller Roswald)
1 dl olivolja
salt och peppar från kvarn
strimlad persilja

Sojasmör

100 g osaltat smör
2 1/2 msk japansk sojasås
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 tsk färsk, finhackad ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer