Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

3
0
Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

I den här fiskrätten har vit fiskfilé, exempelvis torsk eller hoki, fått en ren och härlig smak av olivolja. Till detta serverar du en len potatispuré med smak av persilja och ett smakrikt sojasmör med ingefära.

Skriv ut
Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé, sej eller hoki
-
havssalt
1 msk
olivolja
-
salt och peppar från kvarn
-
olivolja till stekning

Potatispuré

12
små franska potatisar (Cherry eller Roswald)
1 dl
olivolja
-
salt och peppar från kvarn
-
strimlad persilja

Sojasmör

100 g
osaltat smör
2 1/2 msk
japansk sojasås
2
finhackade vitlöksklyftor
1
finhackad schalottenlök
1 tsk
färsk, finhackad ingefära

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept