Grillad torsk med potatispuré och sojasmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

I den här fiskrätten har vit fiskfilé, exempelvis torsk eller hoki, fått en ren och härlig smak av olivolja. Till detta serverar du en len potatispuré med smak av persilja och ett smakrikt sojasmör med ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa skinnet på fisken, och ta havssalt på köttsidan. Låt fisken ligga i 20 min med saltet, innan fisken sköljs.
  2. Dela filéerna i 4 delar (för 4 port). Häll olivolja på en tallrik och lägg filéerna med köttsidan nedåt på tallriken. Krydda lätt med salt och peppar.
  3. Potatispuré: Koka potatisen mjuk med skalet på. Häll av vattnet, ånga potatisen torr och skala dom.
  4. Mosa potatisen med en visp i en kastrull. Tillsätt olivolja, salt, peppar och strimlad persilja.
  5. Sojasmör: Bryn smöret tills du får en nötaktig doft. Tillsätt soja, vitlök, schalottenlök och ingefära.
  6. Stek fisken i olivolja med skinnsidan nedåt i en medelvarm teflonpanna. Fisken skall stekas i 10-12 min enbart på ena sidan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • havssalt
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar från kvarn
  • olivolja till stekning
Potatispuré
  • 12 små franska potatisar (Cherry eller Roswald)
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar från kvarn
  • strimlad persilja
Sojasmör
  • 100 g osaltat smör
  • 2 1/2 msk japansk sojasås
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 tsk färsk, finhackad ingefära
Lägg till i inköpslistan