Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Grillad flankstek med primörer och chipotlebearnaise

Grillad flankstek med mumsig marinad hör sommaren till. Denna flankstek är marinerad i soja och rökig tabasco vilket tar smakupplevelsen till nya höjder. Servera tillsammans med primörer och en het bearnaise med smak av chipotle för den rätta känslan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Marinad: Skala vitlöken och riv ner den i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. 
  3. Lägg kött och marinaden i dubbla plastpåsar och låt köttet marinera i ca 20 minuter.
  4. Grönsaker: Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar då de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta däremot bort det trådiga skägget längst in.
  5. Skär bort ett par centimeter av sparrisens stjälk. Tvätta morötterna. Dela limen på hälften. Lägg grönsakerna på ett fat och ringla över olja och strö över havssalt.  
  6. Grilla grönsakerna runt om så de får fin färg och blir lagom mjuka. Börja med majsen och morötterna som tar längst tid.
  7. Grilla köttet på båda sidor till önskad stekgrad mellan 55-70°C. 
  8. Chipotlebearnaise: Blanda bearnaisesåsen med önskad mängd tabasco.
  9. Låt köttet vila 5–10 minuter i aluminiumfolie. Skär upp köttet och servera med grönsaker och chipotlebearnaise.

För alla

Kontrollera noga innehållet i bearnaisesåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj en äggfri bearnaisesås.

Recept och bild i samarbete med Kikkoman, Grey Poupon och Tabasco.

Tips

Marinaden passar även bra till annat kött och kyckling. Vill du ha en annan smak på din bearnaisesås, prova krydda den med din favoritsmak från Tabasco.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl sojasås
  • 1/2 dl citron ponzu sojasås
  • 1 msk tabasco chiplotle pepparsås
  • 1 msk dijonsenap
  • 600 - 800 g flankstek
Grönsaker
  • 4 färska majskolvar
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • 2 lime
  • olivolja
  • havssalt
Chipotlebearnaise
  • 1 burk bearnaisesås (à ca 230 ml)
  • tabasco chipotle pepparsås

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info