Fish’n chips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fish’n chips

Fish and chips är en traditionell och mumsig rätt som ofta serveras som snabbmat i England. I detta recept panerar vi kolja i ägg och panko och steker sedan fisken i panna medan vi samtidigt tillreder den fantastiska remouladsåsen. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, krispig romansallad och låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Klyfta potatisen och blanda med oljan på en plåt. Salta och peppra.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Blanda yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär koljan i bitar och salta och peppra. Panera i uppvispade ägg och panko. Stek frasigt i oljan ca 5 minuter på varje sida.
  7. Strimla och skölj salladen och låt den rinna av. Vänd salladen med lite pressad citronsaft. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och sallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: låt barnen vara med och panera fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kolja
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 2 ägg
  • 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk olja
  • 1 romansallad
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2648 kJ / 634 kCal