Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Lime- och chiliaioli

Lime- och chiliaioli är en krämig och eterisk dressing med smak av dijonsenap och lime som förbereds på cirka 10 minuter. Servera aiolin till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda vitlök, chili, äggulor, senap, limesaft, salt och peppar.
  3. Vispa i oljan och vatten droppvis under kraftig vispning.
  4. Servera aiolin till grillat kött.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl olja
  • 1 dl olivolja
  • knappt 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2235 kJ / 534 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept