Lime- och chiliaioli
Lime- och chiliaioli är en krämig och eterisk dressing med smak av dijonsenap och lime som förbereds på cirka 10 minuter. Servera aiolin till grillat kött.
Ingredienser
6 portioner
1 stor vitlöksklyfta
1 röd chili
2 äggulor
2 msk dijonsenap
1 msk färskpressad limesaft
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl olja
1 dl olivolja
knappt 1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett59 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer
Idag gjorde vi egna hamburgare och jag behövde en dressing som passade till den. Denna lime-och chiliaioli passade perfekt. Jag modifierade receptet lite bara. Jag använde 2 dl neutral olja och 1 dl olivolja, ingen vatten. Jag använde citron istället för lime. Jag hade ingen dijonsenap så jag tog det som fanns i kylen, nämligen Edwins original senap med sötstark smak. Dressingen blev jättegod! Jag skall testa med rivet limeskal nästa gång!
Jessica
2024-07-24Dra ner på Dijonsenapen den tar över totalt med de här proportionerna
Niklas
2023-12-31Plussa på rivet limeskal så blir den ännu bättre
Jan
2021-01-15