Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad tomat- och mozzarellabaguette

Grillad baguette med tomat, basilika, vitlök och mozzarella, lite som en bruchetta från grillen. Lätt att laga – bara skiva, hacka och fyll bröden. Grilla i foliepaket och bjud som vickning eller hel rätt med grillad, kryddig korv till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva mozzarellan och tomaterna.
  2. Skala och riv vitlöken. Strimla basilikan. Blanda vitlök och basilika med olivoljan.
  3. Dela baguetterna på längden. Fördela vitlöks- och basilikaoljan på brödets snittytor. Varva tomater och mozzarella på underdelen av bröden, krydda med salt och svartpeppar. Lägg på ”brödlocken”.
  4. Smörj foliearken med olivolja. Lägg på bröden och vik ihop till paket.
  5. Lägg foliepaketen på medelvarm grill, grilla dem runt om 5-10 minuter.
  6. Ta bort foliet och skär bröden i bitar.
  7. Servera med grillad Naukakekorv och dijonsenap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria baguetter.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 förp mozzarellaost (à 125 g)
  • 4 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk olivolja
  • 6 portionsbaguetter
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 6 ark grillfolie
Till servering
  • korv (Na’aukakekorv )
  • dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3050 kJ / 728 kCal