Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Grillad frukt är smaskigt till efterrätt. Du grillar persikor med honung och serverar tillsammans med en läcker glass av yoghurt med smak av hallon. Hallonyoghurtglass mixar du enkelt ihop i matberedare!

Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Ingredienser

4 portioner
4   mogna persikor eller nektariner
1   ark grillfolie
2 msk  honung
ca 1 msk  färskpressad citronjuice

Hallonyoghurtglass

2 dl  turkisk yoghurt
125 g  djupfrusta hallon
3 msk  flytande honung
1 - 1 1/2 tsk  vaniljsocker
1 - 1 1/2 tsk  pressad limejuice

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1267 KJ / 303 kCal
Fett7.9 g
Kolhydrater52.4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och persikosalsa
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med sockerkaka och hallonkvarg
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga