Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Grillad frukt är smaskigt till efterrätt. Du grillar persikor med honung och serverar tillsammans med en läcker glass av yoghurt med smak av hallon. Hallonyoghurtglass mixar du enkelt ihop i matberedare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela persikorna och ta ur kärnorna. Lägg grillfolien på grillen. Ringla över honungen på foliearket. Lägg på persikorna med snittytan nedåt.
  2. Grilla 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna. Pressa över citronjuicen.
  3. Lägg alla ingredienser till glassen i en matberedare. Mixa till en jämn glass.
  4. Servera de nygrillade persikorna med hallonyoghurtglass och gärna mandelskorpor.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 mogna persikor eller nektariner
  • 1 ark grillfolie
  • 2 msk honung
  • ca 1 msk färskpressad citronjuice
Hallonyoghurtglass
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 125 g djupfrusta hallon
  • 3 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk pressad limejuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1267 kJ / 303 kCal