Grillade persikor med hallonyoghurtglass

4
0
Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Grillad frukt är smaskigt till efterrätt. Du grillar persikor med honung och serverar tillsammans med en läcker glass av yoghurt med smak av hallon. Hallonyoghurtglass mixar du enkelt ihop i matberedare!

Grillade persikor med hallonyoghurtglass

Ingredienser

4 portioner
4 mogna persikor eller nektariner
1 ark grillfolie
2 msk honung
ca 1 msk färskpressad citronjuice

Hallonyoghurtglass

2 dl turkisk yoghurt
125 g djupfrusta hallon
3 msk flytande honung
1 - 1 1/2 tsk vaniljsocker
1 - 1 1/2 tsk pressad limejuice

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1267 KJ / 303 kCal
Fett 7.9 g
Kolhydrater 52.4 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden