Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, och servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs med brynt smör. Spetskålen går lika bra att tillaga i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.
Christina
2022-09-23Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.
Nina
2022-08-15Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!
Amanda
2021-01-21