Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

13
4
Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, och servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs med brynt smör. Spetskålen går lika bra att tillaga i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör-majonnäs

50 g smör
2 små rumsvarma äggulor
1 msk vatten
1 dl neutral olja
salt
2 spetskål (à ca 400 g)
1 dl rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Christina

2022-09-23

Testade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.

Nina

2022-08-15

Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.

Amanda

2021-01-21

Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!

Näringsvärde per portion

Energi 1999 KJ / 479 kCal
Fett 45 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 11 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden