Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, och servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs med brynt smör. Spetskålen går lika bra att tillaga i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brynt smör-majonnäs: Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  2. Mixa äggulor och vatten med en stavmixer. Tillsätt oljan och det brynta smöret, lite i taget under fortsatt mixning. Smaka av med salt. Förvara i rumstemperatur till servering.
  3. Grilla spetskålen hel på indirekt värme ca 1 timme eller baka i ugnen 1 timme på 175°C. Det gör ingenting om de yttersta bladen blir brända, de går att plocka bort. Hacka nötterna. 
  4. Servera spetskålen direkt med den brynta smör-majonnäsen och hasselnötterna.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Brynt smör-majonnäs
  • 50 g smör
  • 2 små rumsvarma äggulor
  • 1 msk vatten
  • 1 dl neutral olja
  • salt
  • 2 spetskål (à ca 400 g)
  • 1 dl rostade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1999 kJ / 479 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer