Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

7
2
Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, och servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs med brynt smör. Spetskålen går lika bra att tillaga i ugnen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör-majonnäs

50 g
smör
2
små rumsvarma äggulor
1 msk
vatten
1 dl
neutral olja
-
salt
2
spetskål (à ca 400 g)
1 dl
rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Amanda

2021-01-21

Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!

Marcus

2019-11-01

Ingen syra eller något för att binda majonnäsen? Tycker den blev väldigt tunn och delar sig lätt.

Redaktionen ICAse

2019-11-04

Hej Marcus! Nej, det ska inte vara någon syra i. Majonnäsen blir lösare ju varmare smöret är, så det är viktigt att du låter smöret svalna som det står i receptet. Det är också viktigt att äggulorna är rumsvarma annars skär den sig lätt när man tillsätter smöret. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1999 KJ / 479 kCal
Fett 45 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 11 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept