Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, eller rosta den i ugnen. Servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs på brynt smör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

Ingredienser

4 portioner

Brynt smör-majonnäs

50 g smör
2 små rumsvarma äggulor
1 msk vatten
1 dl neutral olja
salt
2 spetskål (à ca 400 g)
1 dl rostade hasselnötter

Gör så här

01:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Testade receptet förra veckan. Även jag la till Feta ost nu. Mycket gott detta.

    Christina

  • Jättegott med den nötiga majonnäsen och hasselnötterna. Enda svagheten är väl att det inte är en komplett rätt - man behöver själv komma på vad man ska servera det med. Jag serverade med torskrygg och syrad rödlök, som bröt av det lite ”feta”.

    Nina

  • Jättegott och enkelt. Klyftade spetskålen, bakade på 225 grader i 30min. Penslade den med olivolja, vitlök och salladskrydda innan. Rostade hasselnötter och hyvlade parmesan. En hit för mig och köttälskande sambon!

    Amanda

Näringsvärde per portion

Energi1999 KJ / 479 kCal
Fett45 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Grillad spetskål
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Timjancoleslaw
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spetskål i ugn med misogrädde
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het cole slaw
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad