Grillad sparris, citroner och rödlök med krossad pepparrotspotatis
Gör plats för det gröna på grillen! Sparris, citronhalvor och rödlök grillas och serveras med krossad färskpotatis som vänds i gräddfil och toppas med färsk, riven pepparrot. Härliga sommarsmaker!
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
4 rödlökar
2 citroner
500 g grön sparris
Persiljeolja
1 kruka persilja
3 msk olja
salt
svartpeppar
Potatis
800 g färskpotatis
2 dl gräddfil
25 g rumstempererat smör
ca 5 cm färsk pepparrot
Till servering
grillat bröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett22 g
Salt2.7 g
Kolhydrater85 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tycker det är bra men skulle vilja ha ungefär temperatur på grillen och om det är direkt eller indirekt grillning som gäller?
Kristina
2020-05-16Hej Kristina! Tack för din fråga. Nu har vi uppdaterat receptet att man ska grilla sparrisen några minuter på direkt värme. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-04