Majskolv med jalapeño/ limesmör och krispig topping

4
0
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

I den amerikanska södern har majskolven en självklar plats på menyn, ofta som ett tillbehör till grillat. Här får majsen lite extra sting av både lime och jalapeño i ett kryddigt smör som penslas på vid servering. Toppa med krispigt lökströssel.

Skriv ut
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

Ingredienser

4 portioner
4
färska majskolvar
-
salt
2 msk
smör

Jalapeño- och limesmör

finrivet skal av 1
lime
1 msk
inlagd jalapeño
100 g
rumstempererat smör
-
salt
-
svartpeppar

Topping

3 msk
skuren gräslök
-
limeskal
2 dl
rostad lök
1/2 msk
flingsalt
1 tsk
torkad oregano

Till grillning eller stekning

1 msk
olja (till majskolvarna)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer