Majskolv med jalapeño/ limesmör och krispig topping

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

I den amerikanska södern har majskolven en självklar plats på menyn, ofta som ett tillbehör till grillat. Här får majsen lite extra sting av både lime och jalapeño i ett kryddigt smör som penslas på vid servering. Toppa med krispigt lökströssel.

Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

Ingredienser

4 portioner
4   färska majskolvar
salt
2 msk  smör

Jalapeño- och limesmör

finrivet skal av 1   lime
1 msk  inlagd jalapeño
100 g  rumstempererat smör
salt
svartpeppar

Topping

3 msk  skuren gräslök
limeskal
2 dl  rostad lök
1/2 msk  flingsalt
1 tsk  torkad oregano

Till grillning eller stekning

1 msk  olja (till majskolvarna)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Romescosås med gräddfil
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klassisk potatissallad
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tzatziki
Betyg 4.1 av 5.
293 personer har röstat
Under 45 min att tillaga