Majskolv med jalapeño/ limesmör och krispig topping

7
0
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

I den amerikanska södern har majskolven en självklar plats på menyn, ofta som ett tillbehör till grillat. Här får majsen lite extra sting av både lime och jalapeño i ett kryddigt smör som penslas på vid servering. Toppa med krispigt lökströssel.

Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

Ingredienser

4 portioner
4 färska majskolvar
salt
2 msk smör

Jalapeño- och limesmör

finrivet skal av 1 lime
1 msk inlagd jalapeño
100 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar

Topping

3 msk skuren gräslök
limeskal
2 dl rostad lök
1/2 msk flingsalt
1 tsk torkad oregano

Till grillning eller stekning

1 msk olja (till majskolvarna)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer