Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping

I den amerikanska södern har majskolven en självklar plats på menyn, ofta som ett tillbehör till grillat. Här får majsen lite extra sting av både lime och jalapeño i ett kryddigt smör som penslas på vid servering. Toppa med krispigt lökströssel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta av blasten från majskolvarna. Koka dem i saltat vatten och smör (1 msk salt/1liter vatten) ca 10 minuter.
  2. Jalapeño- och limesmör: Riv det yttersta av skalet av limen. Lägg undan hälften till toppingen.
  3. Hacka jalapeñon mycket fint. Blanda limeskal, jalapeño och smör. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
  4. Topping: Skär gräslöken fint.
  5. Blanda gräslök, limeskal, rostad lök, flingsalt och oregano.
  6. Till grillning: Pensla majskolvarna med olja. Grilla eller stek dem runt om tills de får fin färg.
  7. Servera majskolvarna med smöret, gärna smält rinnande och strö på toppingen.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska majskolvar
  • salt
  • 2 msk smör
Jalapeño- och limesmör
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • 100 g rumstempererat smör
  • salt
  • svartpeppar
Topping
  • 3 msk skuren gräslök
  • limeskal
  • 2 dl rostad lök
  • 1/2 msk flingsalt
  • 1 tsk torkad oregano
Till grillning eller stekning
  • 1 msk olja (till majskolvarna)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer