Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Grillad majskolv med parmesan och jalapeñomajonnäs

Grillade majskolvar går alltid hem och är roliga att äta. Trevligt sällskap till den söta majsen är smakrik parmesan, knaprig rostad lök och färsk gräslök. Servera majskolvarna med en majonnäs med chilisting av jalapeño och det är bara att hugga in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av jalapeñon och hacka den fint. Blanda jalapeño med majonnäs.
  2. Riv parmesanosten fint.
  3. Ta bort blasten på majskolvarna om den sitter kvar.
  4. Pensla majsen runt om med oljan och grilla runt om ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär gräslöken fint. Blanda gräslök och rostad lök.
  6. Toppade de grillade majskolvarna med rostad lök, gräslök, riven parmesan och servera med jalapeñomajonnäsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk avrunnen inlagd jalapeño
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 4 färska majskolvar
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2837 kJ / 678 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer