Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
4.8Världens godaste

Laga en somrig sötpotatissallad med grillad sötpotatis, grillad majs och grillad halloumi. Yoghurtdressing med jalapeño, lime och färsk koriander gör salladen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
1 kg sötpotatis
200 g halloumi
2 majskolvar
olja (till pensling)
1 tsk salt
Jalapeñodressing
1 kruka koriander
1/2 - 1 jalapeño
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
2 dl tjock yoghurt (10%)
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Till servering
1 kruka koriander
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 508 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stNy sommarfavorit, så god sallad! Precis som fler kommenterat skippade jag vattnet i dressingen.
Malin
Väldigt gott! Matigare än jag trodde. Skippade vattnet i dressingen och ökade jalapeñon. Eftersom vi inte grillade stekte jag burkmajs, gjorde sötpotatisen i ugnen.
Sanna
Gott! Dressingen blev lite rinning bara
Emma
Supergott! Perfekt vegetarisk rätt!
Frank
Supergott!
Johanna
Jättegod!
Gunilla