Grillad salma provencale

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grillad salma provencale

Den här grillade laxen är lätt att göra och väldigt god i sin enkelhet. I receptet serveras den med potatis, men är du ute efter en grönare måltid går det lika bra att använda blomkål.

Grillad salma provencale

Ingredienser

4 portioner
600 g Salma lax (eller annan laxfilé)
900 g potatis
1 gul lök
8 vitlöksklyftor
1/2 ask cocktailtomater
1 knippe persilja
4 msk olivolja
2 msk crema di balsamico
salt
svartpeppar

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det tar längre tid förmpotatisen att bli klar

    Arvid

    Tack Arvid för din kommentar, vi har nu justerat i texten att tillaga tills potatisen är mjuk. Hoppas du gillade rätten när potatisen tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2734 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Miniflugsvampar
    Betyg 2.8 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenat & ostbiff med ugnsgott
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad