Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mixed grill med paprikayoghurt

Mixed grill med tomater, bacon, grillost och prinskorvar från grillen. Till det en krämig sallad med pesto av paprika och matyoghurt. God plockmat på grillfesten eller fredagsmyset i trädgården. Ringla balsamvinäger över osten och baconet – det söta passar till det salta. Servera med baguette.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna i 4 delar och kärna ur dem. Plocka loss salladsbladen. Skär baguetten i skivor.
  2. Yoghurt: Blanda matyoghurten med pesto, smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär osten i bitar.
  4. Grilla ost och bacon på folie. Grilla tomater, paprika, prinskorv och brödet på grillgallret vid sidan om.
  5. Ringla hälften av balsamvinägern över baconet och osten när det är färdiggrillat.
  6. Skär paprikan i bitar och blanda den med salladen, paprikayoghurten och resten av balsamvinägern.
  7. Servera grillade tomater, baguette, prinskorv, bacon och ost med salladen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt. Byt ut grillosten mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på peston, byt ev ut den mot Ajvar Relish. Uteslut grillosten, alternativt ersätt den med tofu som inte grillas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bifftomater
  • 2 gula paprikor
  • 1 romansallad
  • 1 baguette (surdegsbaguette)
  • 240 g grill- ost (grill cheese)
  • 225 g grillbacon
  • 12 prinskorvar
  • 3 msk balsamvinäger
  • ugns- & grillfolie
Paprikayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk pesto paprika
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3437 kJ / 822 kCal