Mixed grill med paprikayoghurt
Mixed grill med tomater, bacon, grillost och prinskorvar från grillen. Till det en krämig sallad med pesto av paprika och matyoghurt. God plockmat på grillfesten eller fredagsmyset i trädgården. Ringla balsamvinäger över osten och baconet – det söta passar till det salta. Servera med baguette.
Ingredienser
4 portioner
2 bifftomater
2 gula paprikor
1 romansallad
1 baguette (surdegsbaguette)
240 g grill- ost (grill cheese)
225 g grillbacon
12 prinskorvar
3 msk balsamvinäger
ugns- & grillfolie
Paprikayoghurt
2 dl matyoghurt
2 msk pesto paprika
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt. Byt ut grillosten mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på peston, byt ev ut den mot Ajvar Relish. Uteslut grillosten, alternativt ersätt den med tofu som inte grillas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3437 KJ / 822 kCal
Fett54.7 g
Kolhydrater45.1 g
Protein35.1 g
Kommentarer