Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g  potatis
1 msk  olja
salt och peppar

Lök

2   rödlökar
1 msk  smör eller margarin
2 msk  socker
1/2 dl  vatten
1 tsk  rödvinsvinäger
1/2 msk  rosmarin

Kött

ca 600 g  minutbiffar
1 msk  olja
140 g  ädelost eller fetaost
1   romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och lämplig laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett28 g
Salt1.92 g
Kolhydrater48 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Grillad sallad med bacon, avokado och hasselnötsdressing
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk strimmelbiff med ädelost
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-biff med krämig sellerisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftcocktail med ädelostsnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga