Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

5
0
Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Lök

2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk rosmarin

Kött

ca 600 g minutbiffar
1 msk olja
140 g ädelost eller fetaost
1 romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och lämplig laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2845 KJ / 680 kCal
Fett 28 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 48 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden