Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Lök

2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk rosmarin

Kött

ca 600 g minutbiffar
1 msk olja
140 g ädelost eller fetaost
1 romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett28 g
Salt1.92 g
Kolhydrater48 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Grillad sallad med bacon, avokado och hasselnötsdressing
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk strimmelbiff med ädelost
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-biff med krämig sellerisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga