Minutbiff med karamelliserad lök och rosmarin
Festlig och tilltalande vardagsrätt där snabbstekta biffar gratineras med ett lager av ost innan de steks färdiga i ugnen. Till det saftiga köttet serveras karamelliserad lök, med smak av rosmarin, rostad klyftpotatis och romansallad. En härlig middagsmåltid fullproppad med goda smaker och vackra färger!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Lök
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk rosmarin
Kött
ca 600 g minutbiffar
1 msk olja
140 g ädelost eller fetaost
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 680 kCal
Fett28 g
Salt1.92 g
Kolhydrater48 g
Protein56 g
Kommentarer