Grillad spetskål med citron och ingefära

Precis som med kött, fågel och fisk kan man mäta innertemperaturen på en grönsak för bästa resultat. Vid 93°C är den här spetskålen perfekt grillad. Det gör inget om den blir nästan svart utanpå, det är insidan som räknas. Bjud med en pigg lök- och ingefärsolja.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 dl olivolja
1 spetskål
100 g skalad ingefära
finrivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1039 KJ / 248 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer