Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomatsallad med ruccola

Tomatsallad med ruccola är ett läckert inslag till varmrätten eller lunchen. Silverlök, pinjenötter, ruccola och tomater utgör basen för denna sallad. Balsamvinägern och honungen ger en effektfull mix av salt och sött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt. Skölj och halvera tomaterna och strimla de soltorkade tomaterna. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skölj ruccolan och låt rinna av.
  2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Vänd i lök och de båda tomatsorterna. 
  3. Lägg upp ruccolan på ett serveringsfat eller i portionsskålar. Skeda över tomatblandningen och strö över pinjenötterna.
  4. Servera salladen till t.ex. pizza.

För alla

Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och gluten.

Tips

Byt ut silverlöken mot rödlök och de marinerade tomaterna mot ätklara torra soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 16 körsbärstomater
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 100 g ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer