Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Honungsrostade nötter

Söt, salt och het nötblandning som du enkelt gör själv. Honungsrosta nötterna och mandlarna så får de en alldeles speciellt god smak. Experimentera med vilka kryddor du vill, här kör vi på koriander, spiskummin och ancho style chilipeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda nötter
och mandlar med honung, koriander, spiskummin, chilipeppar och flingsalt på en bakpappersklädd plåt.
  3. Rosta i mitten av ugnen 8–10 minuter, tills det börjar dofta rostade nötter och honungen har karamelliserats. Låt svalna.
  4. Förvara övertäckt i torrt utrymme.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g blandade naturella nötter och mandlar
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk ancho style chilipeppar
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1107 kJ / 265 kCal