Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paj i långpanna med tre ostar

Lagrad hårdost och ricotta i äggstanningen, gorgonzola på toppen. En maxad ostpaj helt enkelt, som du gör i långpanna. Toppa även ostpajen med fräscha salladsblad, skivade päron i citrondressing och rostade hasselnötter. Bjuds med fördel i mindre mingelbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30-35 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm, så att den täcker botten och kommer upp över kanten. Nagga med en gaffel. Ställ in i kylen 30 minuter.  
  3. Sätt ugnen på 225 °C.
  4. Klä kanterna på långpannan med folie.
  5. För grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien efter 10 minuter.
  6. Fyllning: Blanda ricotta, grädde, riven ost och kajennpeppar i en bunke. Rör ner 1 ägg i taget. Krydda med salt och peppar.
  7. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat och pajen har fått fin färg, ca 40 minuter. Ta ut och låt vila i rumstemperatur ca 1 timme, så den sätter sig och hinner svalna.
  8. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  9. Toppa varje bit med salladsblad, päron, gorgonzola och hasselnötter. Skeda över lite dressing, servera resten vid sidan av.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 30-35 små bitar
  • 225 g kallt smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 2 msk iskallt vatten
Fyllning
  • 2 askar ricottaost (à 250 g)
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g riven lagrad prästost (eller Västerbottensost)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 4 ägg
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Dressing
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk honung
  • 3/4 dl rapsolja
Topping
  • 1 påse blandsallad (à 125 g)
  • 3 fasta päron
  • 150 g gorgonzolaost
  • 1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1174 kJ / 281 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept