Paj i långpanna med tre ostar
Lagrad hårdost och ricotta i äggstanningen, gorgonzola på toppen. En maxad ostpaj helt enkelt, som du gör i långpanna. Toppa även ostpajen med fräscha salladsblad, skivade päron i citrondressing och rostade hasselnötter. Bjuds med fördel i mindre mingelbitar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
30-35 små bitar
225 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 stort ägg
2 msk iskallt vatten
Fyllning
2 askar ricottaost (à 250 g)
4 dl vispgrädde
300 g riven lagrad ost (18 månader)
2 krm kajennpeppar
4 ägg
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
2 krm flingsalt
2 msk honung
3/4 dl rapsolja
Topping
1 påse blandsallad (à 125 g)
3 fasta päron
150 g gorgonzolaost
1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1174 KJ / 281 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
Brände mitt pajskal fast jag gjorde exakt som det står i receptet
Karina
2023-06-07Om man vill göra receptet i en vanlig pajform för 4 pers. Hur kan man ändra i receptet?
Cecilia
2021-12-06Fantastiskt god paj som har lite häftigare smaker än en ordinär västerbottenpaj. Hade rökt lax och parmaskinka till.
Cecilia
2021-02-08