Paj i långpanna med tre ostar

22
10
Paj i långpanna med tre ostar

Lagrad hårdost och ricotta i äggstanningen, gorgonzola på toppen. En maxad ostpaj helt enkelt, som du gör i långpanna. Toppa även ostpajen med fräscha salladsblad, skivade päron i citrondressing och rostade hasselnötter. Bjuds med fördel i mindre mingelbitar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Paj i långpanna med tre ostar

Ingredienser

30-35 små bitar
225 g
kallt smör
4 1/2 dl
vetemjöl
1
stort ägg
2 msk
iskallt vatten

Fyllning

2
askar ricottaost (à 250 g)
4 dl
vispgrädde
300 g
riven lagrad prästost (eller Västerbottensost)
2 krm
kajennpeppar
4
ägg
-
salt
-
nymalen svartpeppar

Dressing

1 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
äppelcidervinäger
2 krm
flingsalt
2 msk
honung
3/4 dl
rapsolja

Topping

1
påse blandsallad (à 125 g)
3
fasta päron
150 g
gorgonzolaost
1 dl
grovhackade hasselnötter (gärna rostade)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Cecilia

2021-02-08

Fantastiskt god paj som har lite häftigare smaker än en ordinär västerbottenpaj. Hade rökt lax och parmaskinka till.

Cecilia

2021-01-23

Vad passar att ha till denna oaj? Lax? Prosciutto?

Kerstin

2018-09-14

Hej Sandra. Det där var otrevligt skrivet, tycker jag. Klart som sjutton att man måste få fråga.Admin er uppgift att se till tonen här!

Redaktionen ICAse

2018-09-19

Hej Kerstin! Tack för att du hörde av dig till oss gällande detta. Självklart ska vi ha en god ton här. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1174 KJ / 281 kCal
Fett 23 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept