Kringlor med parmesan, pinje och paprika

Av färdig smördeg går det att göra massa roliga och goda snittar. Som dessa frasiga munsbitar med italienska smaker, formade till snygga kringlor. Smördegen fyller du med färskost, parmesan, pinjekärnor och inlagd, grillad paprika. Lika goda kalla som ljumna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
ca 25 st
1 ark kyld smördeg (à 250 g)
100 g naturell färskost
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl hackad inlagd grillad paprika
2 msk rostade pinjenötskärnor
1 tsk flingsalt
1 krm peppar
ägg (till pensling)
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och färskostersättning, samt mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen eller ersätt den med fil- eller lättmjölk, alternativt olja. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Näringsberäkningen är per styck.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och färskostersättning, samt mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen eller ersätt den med fil- eller lättmjölk, alternativt olja. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Näringsberäkningen är per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi156 KJ / 37 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer
Fantastiskt goda! Åt dem till te ikväll & ser hur vi äter dem till soppa imorgon.
Cecilia
2020-01-22Så fruktansvärt goda! Vi har dock bytt ut parmesanen mot riven getost, ännu smaskigare!
Louise
2017-05-12