Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta

14
0
Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta

Sötpotatis, fetaost och mynta är en magisk smakkombination av sött, salt och friskt som passar perfekt som tillbehör till en bit grillad lax och grillade majskolvar. Servera tillsammans med pitabröd, en klick tjock yoghurt och grillad lime.

Skriv ut
Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta

Ingredienser

4 portioner
600 g
lax i bit med skinn
1 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
4
färska majskolvar
500 g
sötpotatis
2
lime
150 g
fetaost
1
finhackad röd chili
1/2 dl
mynta, koriander eller persilja
1/2 dl
olivolja

Till servering

pitabröd
turkisk yoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten och yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukter.
Näringsväret är beräknat exkl pitabröd och yoghurt till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3153 KJ / 752 kCal
Fett 41 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 49 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept