Pitabröd med labneh och ugnsrostad sötpotatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Pitabröd med labneh och ugnsrostad sötpotatis

Labneh är en underbar färskost som du gör med turkisk yoghurt, kryddor och olivolja. Här serveras den på varmt pitabröd och toppas med ugnsrostad sötpotatis. Underbart enkelt och gott och perfekt som en smårätt eller enklare lunch.

Pitabröd med labneh och ugnsrostad sötpotatis

Ingredienser

4 st
ca 400 g  sötpotatis
2 tsk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
4 st  pitabröd
1 msk  olja
1   citron (skalet)
250 g  labneh bollar av färskost (se länk i steg 6)
ca 2 msk  flytande honung

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och labneh.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Labneh - färskostbollar
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad grillost i pitabröd
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm sallad med kålrot, kyckling och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Höstig soppa med jordärtskocka och pumpa
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga