Somrig poké bowl med melon och lax
Servera allt i samma skål, det är smidigt och enkelt. Denna somriga poké bowl fyller du med ris som kokas i kokosmjölk för extra krämighet. Fräsch vattenmelon, krispiga rädisor och en bit gravad lax gömmer sig också i skålen. På toppen läggs picklad och lite kryddig rödlök och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök och ingefära
4 cm färsk ingefära
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 dl vatten
Poké bowl
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk lime pepper- krydda
2 förp ris (gärna expressris jasmin/basmati, à 250 g)
800 g vattenmelon
1 knippe rädisor (à ca 220 g)
1 lila spetskål (à ca 900 g)
300 g gravad lax i bit
2 msk japansk soja
2 lime
1 kruka koriander
2 msk svarta sesamfrön
1 dl srirachamajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4635 KJ / 1110 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater143 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt, gott, fräscht
Christian
2022-08-15