Somrig poké bowl med melon och lax

2
0
Somrig poké bowl med melon och lax

Servera allt i samma skål, det är smidigt och enkelt. Denna somriga poké bowl fyller du med ris som kokas i kokosmjölk för extra krämighet. Fräsch vattenmelon, krispiga rädisor och en bit gravad lax gömmer sig också i skålen. På toppen läggs picklad och lite kryddig rödlök och ingefära.

Skriv ut
Somrig poké bowl med melon och lax

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök och ingefära

4 cm
färsk ingefära
1
rödlök
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 dl
vatten

Poké bowl

1
förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk
lime pepper- krydda
2
förp ris (gärna expressris jasmin/basmati, à 250 g)
800 g
vattenmelon
1
knippe rädisor (à ca 220 g)
1
lila spetskål (à ca 900 g)
300 g
gravad lax i bit
2 msk
japansk soja
2
lime
1
kruka koriander
2 msk
svarta sesamfrön
1 dl
srirachamajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den med srirachasås.

Gör så här

Tips

Har du inte alla ingredienser hemma så ta vad du har i kylen eller frysen. T ex sojabönor, linser istället för ris, ägg, tofu eller vit ost istället för lax, i grönsaksväg kan du variera i oändlighet, gurka, sockerärter, ärter, morot, salladslök, mango, rättika, sparris, broccoli, paprika….

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4635 KJ / 1110 kCal
Fett 41 g
Salt 5 g
Kolhydrater 143 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept