Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris
Fina fisken på grillen! Grillad lax med en rub av rosépeppar serveras tillsammans med en potatissallad på ugnsrostad, krossad potatis med gräddfil, kapris och hackad gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Krossad potatis
900 g små potatisar
3 msk olja
1/2 tsk salt
Lax
2 tsk rosépepparkorn
1/2 tsk salt
500 g lax i bit
Till servering
2 dl gräddfil
1 dl kapris (gärna coctailkapris)
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 607 kCal
Fett34 g
Salt4.3 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska testa, men håller med Björn, recept var rörigt
Harriet
2021-08-15Kanonrecept - jag strödde över lite parmesan på potatisen innan jag satte in den de sista 10 min!
Björn
2021-07-16Fullständigt obegripligt recept. I vilken ordning skall lax och potatis in i ugnen. Om potatisen skall in igen 10 minuter, när skall laxen in. Skall potatisen tas ut medan laxen blir klar. Som sagt totalt obegripligt.
Björn
2021-07-03