Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

12
3
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Fina fisken på grillen! Grillad lax med en rub av rosépeppar serveras tillsammans med en potatissallad på ugnsrostad, krossad potatis med gräddfil, kapris och hackad gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Ingredienser

4 portioner

Krossad potatis

900 g
små potatisar
3 msk
olja
1/2 tsk
salt

Lax

2 tsk
rosépepparkorn
1/2 tsk
salt
500 g
lax i bit
2 dl
gräddfil
1 dl
kapris (gärna coctailkapris)
1/2 dl
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Björn

2021-07-16

Kanonrecept - jag strödde över lite parmesan på potatisen innan jag satte in den de sista 10 min!

Björn

2021-07-03

Fullständigt obegripligt recept. I vilken ordning skall lax och potatis in i ugnen. Om potatisen skall in igen 10 minuter, när skall laxen in. Skall potatisen tas ut medan laxen blir klar. Som sagt totalt obegripligt.

Ingela

2021-06-30

Bra kombo med rosèpeppar och kapris

Testa liknande recept