Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

15
4
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Fina fisken på grillen! Grillad lax med en rub av rosépeppar serveras tillsammans med en potatissallad på ugnsrostad, krossad potatis med gräddfil, kapris och hackad gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Ingredienser

4 portioner

Krossad potatis

900 g små potatisar
3 msk olja
1/2 tsk salt

Lax

2 tsk rosépepparkorn
1/2 tsk salt
500 g lax i bit

Till servering

2 dl gräddfil
1 dl kapris (gärna coctailkapris)
1/2 dl finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättnigsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Harriet

2021-08-15

Ska testa, men håller med Björn, recept var rörigt

Björn

2021-07-16

Kanonrecept - jag strödde över lite parmesan på potatisen innan jag satte in den de sista 10 min!

Björn

2021-07-03

Fullständigt obegripligt recept. I vilken ordning skall lax och potatis in i ugnen. Om potatisen skall in igen 10 minuter, när skall laxen in. Skall potatisen tas ut medan laxen blir klar. Som sagt totalt obegripligt.

Näringsvärde per portion

Energi 2536 KJ / 607 kCal
Fett 34 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden