Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Rimlag med mynta

Rimlag med mynta är som man kan ana ett friskt tillskott i rimmandets underbara värld. Tillsammans med gurka och några krossare rosépepparkorn utgör den en härlig lag att rimma fisken eller kycklingen i. Låt det väl smaka!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv gurkan grovt. Plocka bladen från myntan och stöt i en mortel med rosépepparn. Blanda alla ingredienser och rör om tills saltet löst sig.
  2. Rimma mellan 30 minuter och två timmar. 
  3. Skölj köttet under kallt vatten och torka av med hushållspapper före tillagning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fisk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 gurka
  • 1/2 kruka mynta
  • 5 rosépepparkorn
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 msk salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer